studio Milu

Artikel 6 van 8

Dessins met toegevoegde waarde   
De kracht achter studio Milu ben ik, Marieke Koopmans. Milu betekent Liefde in het Lets. Ik zocht naar een allesomvattende naam voor mijn ontwerpbureau en kwam uit op de Letse vertaling van het woord liefde. Omdat Liefde uiteindelijk het allerbelangrijkste in het leven is! (En in de Letse vertaling wordt er een streepje gebruikt in plaats van een puntje en dan staat dan grafisch weer heel mooi). In studio Milu komt voor mij alles samen; mijn liefde voor fotografie en textiel en mijn wens om mijn ontwerpen een toegevoegde waarde mee te geven. 

Uniek
In mijn tienerjaren maakte ik vrijwel al mijn kleding zelf. Het toffe daaraan vond ik dat niemand maar dan ook niemand hetzelfde aanhad als ik. Authenticiteit, het je durven onderscheiden van anderen dat maakt de wereld zo kleurrijk! Alle dessins en producten van studio Milu worden met de grootst mogelijke zorg en aandacht ontworpen en handgemaakt in onze eigen studio. Studio Milu maakt producten die niet alleen kwalitatief duurzaam, mooi en origineel zijn maar ook een toegevoegde waarde in zich dragen. Zoals de Loving Doll, een knuffelpopje die je helpt om fijne, warme herinneringen aan de meest dierbare mensen in je leven dichtbij te houden. Of het notitieblaadje op de New Born Blankets waar je een persoonlijke, lieve wens op kunt schrijven, dat het kindje zijn hele leven met zich mee kan dragen. Dat maakt de producten van studio Milu echt uniek! 

Droom
Het idee voor studio Milu is ontstaan vanuit het verlies van een lieve vriendin. Ze had borstkanker en moest haar dochtertje van 5 achter laten. Door dit verlies ben ik me gaan verdiepen in het aanbod van rouwverwerking voor kinderen. Wat me opviel was dat er vooral actieve vormen van rouwverwerking worden aangeboden zoals schilderen, spelletjes etc. Er bleek weinig tot niets op de markt te zijn voor juist die stille, moeilijke momenten als een kind gaat slapen of zich verdrietig voelt, terwijl juist dan het verdriet en missen vaak het grootst is. Vanuit dit gegeven heb ik de Loving Doll ontworpen. Een herinneringsknuffel, voor de stille momenten die je helpt om fijne, warme herinneringen aan dierbare mensen in je leven dichtbij je te houden. Als fotograaf weet ik hoe krachtig foto’s kunnen werken. Ga je zelf maar na, als je vakantiefoto’s bekijkt ben je weer even in dat moment, op die plek, voel je de zon weer en krijgt je als vanzelf een lach op je gezicht. De kracht van de loving Doll zit em dan ook in de eigen foto’s (herinneringen) die een kind vaak zelf uitzoekt en die vervolgens verwerkt worden in het dessin van de Loving Doll. Na de Loving Doll volgde de Loving Pillow, een herinneringskussen voor wat oudere kinderen en volwassenen. En daaruit volgde weer kleine producten voor geluk, attenties waarmee je kunt laten weten dat je aan iemand denkt. De geboortedekentjes en wieghangers om het nieuwe leven te vieren maken de levenscyclus compleet.

De Loving Doll en - Pillow ondersteunt kinderen bij verschillende vormen van rouw en verlies zoals een echtscheiding, het wegvallen van één van de ouders of andere dierbare personen in het leven van een kind, maar ook bij een (langdurige) ziekenhuisopname of bijvoorbeeld emigratie naar het buitenland.

Er wordt heel erg goed op de Loving Doll gereageerd, en ik krijg zulke mooie reacties terug van ouders die ervaren dat de Loving Doll hun kind echt helpt op momenten dat ze het moeilijk hebben. Zoals van de moeder dan Toby. Toby zijn vader is vorig jaar bij een motorongeluk om het leven gekomen, en hij mist zijn vader verschrikkelijk. Toby heeft veel nachtmerries en slaapt erg slecht. Zijn moeder mailde mij dat na ontvangst van de Loving Doll, dat Toby de knuffel niet meer heeft losgelaten. 'Het is zo bijzonder om te zien wat de knuffel voor hem doet, en hij slaapt weer rustig zo met zijn vader heel dichtbij!’ Van zulke berichten wordt ik echt diep gelukkig, en motiveert me enorm om het bestaan van de Loving Doll en -Pillow aan de wereld kenbaar te maken. Mijn droom en grootste wens is dan ook dat de Loving Doll en -Pillow terecht komt bij zoveel mogelijk kinderen die deze vorm van ondersteuning goed kunnen gebruiken. Hiervoor onderzoek ik ook de mogelijkheden om de Loving Doll voor kinderen die net op of onder de armoedegrens leven bereikbaar te maken, zodat de Loving Doll uiteindelijk echt voor ieder kind toegankelijk is. Een start hiervoor is de deelname van studio Milu aan de Quiet Community, een marktplaats zonder geld in Tilburg die als doel heeft om mensen een uitweg te bieden uit financieel, sociaal en psychisch isolement.
Voor meer informatie zie: http://quiet.nl/blog/aanbod-van-producten/troost-en-steun-door-een-loving-doll-of-loving-pillow/

© 2015 - 2024 studio Milu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel